nieuws

15-03-2017

Anderhalve ton energiefraude shoarmazaken Den Helder

DEN HELDER - In totaal is er voor 150.000 euro aan gas en elektra gefraudeerd door shoarmazaken in Den Helder, Julianadorp en Anna Paulowna.
Dat heeft netwerkbeheerder Liander inmiddels berekend. Facturen zijn onderweg of al bezorgd bij de betreffende zaken. Zodra de openstaande bedragen zijn betaald, kunnen nieuwe aansluitingen worden aangevraagd.

Bijna twee weken geleden werd duidelijk dat in een groot aantal shoarmazaken in Den Helder, één in Julianadorp en één in Anna Paulowna, was geknoeid met de elektra en/of gasmeters. In een enkel geval was ook met de watermeter gesjoemeld.

Liander kan aan de hand van het gefraudeerde bedrag niet aangeven hoe lang de energiediefstal al gaande was. Ibi Özcan van de Helderse energiespecialist Roi-Support.com geeft desgevraagd aan dat een shoarmazaak gemiddeld zo’n negenduizend euro kwijt is aan energiekosten per jaar.

Op last van de gemeente zijn afgelopen zaterdag bij twee shoarmazaken in Den Helder aggregaten verwijderd. Voor het plaatsen van een aggregaat is toestemming nodig van de RUD, de regionale milieudienst. Daarnaast moet de gemeente toestemming geven voor het plaatsen van een aggregaat op de openbare weg. De twee bedrijven hadden die toestemming niet. Beide aggregaten veroorzaakten bovendien te veel lawaai.

Bron: http://noordhollandsdagblad.nl


Ook benieuwd wat u per jaar kwijt bent aan energiekosten? ROI-Support zoekt dit graag voor u uit!

Adresgegevens

Pastoor Koopmanweg 18
1784 NX Den Helder

OPENINGSTIJDEN

Maandag
t/m vrijdag:
09.00 - 17.30 uur

Contact

Energie: 085 - 401 84 00

Algemeen: 0223 - 222 130

info@roi-support.com

VOlg ons